Kovaka Aardbeienplanten

Kovaka Aardbeienplanten

Welkom bij Kovaka Aardbeienplanten BV

Na een groot aantal jaren te hebben gewerkt op het aardbeiplantenvermeerderingsbedrijf van mijn vader (Jos Konings) te Oud-Gastel, zijn mijn vrouw Anja en ik in april 1993 een eigen aardbeienplantenvermeerderingsbedrijf gestart. Dit onder de naam Maatschap Konings van Kalmthout aan de Hellemonsdreef 8 te Rucphen. Wij zijn in 1993 gestart met enkele ha aardbeienplantenvermeerdering.

Inmiddels heeft ons bedrijf een gezonde groei doorgemaakt. Nederlandse maar ook buitenlandse aardbeienplanten rassen worden op ons bedrijf vermeerdert. Ook voor de moderne kweker die wilt werken met nieuwe teeltvormen kweekt ons bedrijf plantmateriaal.

Ons assortiment bestaat uit verse planten, stekplanten, frigoplanten, A+ planten en wachtbedplanten. Eenmaaldragende rassen die wij vermeerderen zijn onder andere Elsanta, Lambada, Pavana, Korona, Honeoye, Gorella, Elvira, Polka, Tenira, Florence etc. Daarnaast telen wij doordragende rassen zoals Ostara, Rapella Selva etc. Een nieuwe tak binnen ons bedrijf is de trayplantentak, waarin we ons sinds 1998 in hebben gespecialiseerd. De omvang van deze trayplantentak in ons bedrijf zal in 2001 fors worden uitgebreid.

Wij zijn een modern bedrijf dat gericht is op de toekomst van het vermeerderen van aardbeienplanten. Om dit waar te kunnen maken onderhouden wij intensieve contacten met de Naktuinbouw, de Nederlandse Vereniging van Plantenkwekers. Daarnaast worden wij onder andere geadviseerd door ZLTO Advies Teelttechniek en de toeleveringsbedrijven.

Wij streven naar het welslagen van de teelt op een verantwoorde wijze, rekening houdend met het milieu en andere wetten en bepalingen opgelegd en/of geadviseerd door de overheid.

Om up to date te blijven op het gebied van rassenontwikkeling onderhoudt ons bedrijf intensieve contacten met Plant Research International B.V., MEIOSIS (UK), ZANZI fruitgrowing equipement en diverse proeftuinen.

Inmiddels hebben wij onze maatschap ingebracht in een besloten vennootschap: KOVAKA aardbeienplanten B.V. De mensen, het adres, fax en telefoon zijn hetzelfde gebleven. De service en kwaliteit die u van ons gewend bent te krijgen zal hetzelfde blijven.

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De kwekerij-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Kovaka Aardbeienplanten
St. Maartenstraat 1
4751TP Oud Gastel

+31 (0)165 536032

Links

Website
-

Deel deze pagina

Kovaka+Aardbeienplanten img